Descriere produs
Drojdie fermentare vin ENARTIS FERM SB
ENARTIS FERM SB este o drojdie selectionata pentru fermentare/refermentare vinuri albe, roze, refermentare vinuri spumante - metoda charmat Italia.
Drojdie Sacharomyces Cerevisae vr. Bayanus.
Caracteristici:
- Viteza fermentare inalta.
- Toleranta alcool 15 %.
- Factor killer neutru.
- Rezistenta la temperaturi extreme de fermentare 10 - 30 ºC, temperatura optima 16-25 ºC.
- Recomandata pentru productia vinurilor tinere si a celor usoare.
Dozare:
- Fermentatie primara toate tipurile de vin: 20-40 g/100L.
- Fermentatie secundara vinuri spumante: 10-20 g/100L.
- Refermentare toate tipurile de vin: 40-50 g/100L.
Doza recomandata este de 20-40 grame/100 litri de must sau vin.
Doza maxima este recomandata in cazul strugurilor afectati de mucegai si conditii microbiologice nefavorabile pentru fermentare.
Indicatii utilizare:
1. Dizolvati drojdia uscata in 10 parti de apa calda curata ( 35-38 grade Celsius). Amestecati usor.
2. Lasati suspensia pentru 20 de minute dupa care amestecati din nou.
3. Adaugati amestecul in must la inceputul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnati treptat peste amestec must sau vin pentru reducerea temperaturii. Diferenta de temperatura intre suspensie si must/vin nu trebuie sa depaseasca 10 grade Celsius.
4. Efectuati omogenizarea produsului prin pompare in circuit sau prin amestecare.