Descriere produs
Bentonita ecologica Pluxbenton
Pluxbenton N este o bentonita sodica naturala cu un raport ridicat sodiu:calciu, ceea ce ii oferă o putere mare de gelifiere și limpezire.
Este cea mai eficienta bentonita in forma granulata pentru reducerea proteinelor.
CARACTERISTICI:
Pluxbenton N poate fi adaugat in must, in timpul fermentatiei alcoolice sau in vin.
Pluxbenton N este recomandat si in tratarea oteturilor.
1.In must:
- elimina proteinele ce ulterior destabilizeaza vinul;
- asigura limpezirea eficienta a mustului – un pas necesar pentru obtinerea vinurilor de calitate.
2.In fermentatie:
- asigura un proces de fermentatie completa si stabila la sfarsitul caruia se obtine un vin limpede cu o minima cantitate de drojdie reziduala.
3.In vin:
- asigura limpezire completa si stabilizare proteica.
DOZE RECOMANDATE:
- 40 - 120 g/hl in must sau vin;
- 20 - 60 g/hl in timpul fermentatiei;
- 100 - 250 g/hl in otet.
INDICATII UTILIZARE:
Diluati incet produsul in cantitatea de apa indicata.
Amestecati energic si continuu pana la obtinerea unei suspensii omogene.
Asteptati 8-10 ore apoi amestecati din nou gelul si adaugati in must/vin in timpul pomparii in recipientul de tratament.
ATENTIE! Pentru a asigura eficacitatea produsului, acesta trebuie diluat conform proportiei recomandate: Pluxbenton N: 1 parte bentonita : 20 parti apa rece.
AMBALARE SI PASTRARE:
Ambalaj sigilat: pastrati produsul intr-un loc racoros, uscat si bine ventilat.
Ambalaj desfacut: resigilati cu grija si pastrati in conditiile de mai sus.
Atentie: bentonita absoarbe umiditate si mirosuri.