Descriere produs
Seminte tomate Florina 44
Soiul de tomate Florina 44 a fost obtinut la SCDL Buzau ca rod al cercetarilor intreprinse in ameliorarea tomatelor in perioada 1996-2016.
Soiul nou obtinut a fost brevetat si introdus in lista plantelor de cultura in Romania, incepand cu anul 2017.
CARACTERISTICI:
-
Soi cu crestere determinata (Sp), destinat cultivarii in camp.
-
Obtinut din linia 44 in urma lucrarilor intensive de ameliorare.
-
Planta creste sub forma de tufa si este compusa din 46 de lastari principali cu o inaltime medie de 60-65 cm.
-
Vigoarea plantei este medie, prezinta un numar de 60-80 frunze, cu foliole de marime medie.
-
Fructul imatur este verde, cu usor capac, iar la maturitatea fiziologica se transforma in rosu stralucitor.
-
In inflorescenta se gasesc 4-6 fructe mari, rotunde, greutatea medie a fructului este de 180-220 g.
-
Fructele sunt ferme, rezistente la crapare si arsura solara si au capacitate buna de pastrare dupa recoltare (peste 10 zile).
-
In sectiune transversala fructul prezinta un pericarp cu o grosime de 7-8 mm si 4 lojii seminale.
-
In fruct se gaseste un numar mic de seminte, intre 60-80, care sunt bine dezvoltate si vizibil acoperite cu perisori aurii fini.
-
Fructul are aspect comercial atractiv, cu gust placut, echilibrat.
-
Fructul poate fi recoltat si cu codita deoarece prezinta pedicel scurt, marindu-se astfel durata de pastrare dupa recoltare.
-
Prezinta toleranta fata de principalele boli specifice tomatelor cultivate in camp.
-
Poate fi cultivat in toate zonele tarii favorabile cultivarii tomatelor in camp.
-
Gustul si aroma deosebite de care dispune il recomanda pentru a fi consumat in stare proaspata, iar substanta uscata de peste 6,2% il recomanda pentru industrializare.
-
Principalele caracteristici biochimice ale fructului: substanta uscata totala (s.u.t.) – 5.35%; substanta uscata solubila (s.u.s.) – 4.50%; aciditate – 0.39%; zahar total – 2.88%; raport zahar: aciditate – 7.38%; acid ascorbic – 11.97 mg/100g; licopen – 8.18 mg/100g.
Eficienta economica:
Potential de productie = 50-60 t/ha.
Calitate si valoare comerciala ridicata.
Specificatii
- 10 gr
- Determinata
- Rosu
- Camp deschis
- 150-180 gr
- NU
- Timpuriu
- Soi
- Clasic