Descriere produs
Fungicid Promesa 1 L
Substanta activa: azoxistrobin 250 gr/litru
Mod de actiune: sistemic local, translaminar
Descriere produs
Fungicid cu actiune sistemic locala, translaminara, sub forma de suspensie concentrate (SC), se aplica preventiv impotriva infectiilor la un numar mare de culturi de camp si horticole. Substanta activa azoxistrobin (250 g/l), din grupa strobilurinelor, inhiba respiratia ciupercilor patogene, oprindu-le din evolutie. Pe langa prelungirea perioadei de mentinere a frunzelor verzi, produsul asigura o protectie de durata impotriva bolilor cu impact economic la foarte multe specii. De exemplu, la cereale, actioneaza timp de 4-6 saptamani daca se aplica in fazele de alungire a paiului, iar daca tratamentul se efectueaza in stadiul de frunza stindard sau la aparitia spicului, protectia dureaza chiar mai mult.
Beneficiile produsului
- Activitate sistemica locala si translaminara.
- Actiune preventiva, spectru larg de combatere.
- Patrundere rapida in planta si protectie de durata.
Mentiuni si rocomandari
Se recomanda utilizarea preventiva inainte de instalarea infectiei si aparitia simptomelor, in dozele recomandate in functie de specie, cu respectarea numarului maxim de tratamente pe sezon si a timpului de pauza pana la recoltare. Prezinta compatibilitate cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Pentru o eficacitate cat mai ridicata a tratamentului antifungic, PROMESA poate fi utilizat in amestec sau in alternanta cu fungicide care au moduri diferite de actiune.
Doze si mod de aplicare
Cultura | Agent daunator | Doza | Perioada de aplicare |
Tomate Vinete | Mana tomate
Mana vinete
Fainarea vinetelor Fainarea tomatelor Patarea cafenie a frunzelor la tomate (cladosporioza) | 0.75-1 l/ha | |
Praz | Alternarioza cepei | 0.75-1 l/ha | de la stadiul de 6 frunze formate pana la 50% din frunze aplecate (BBCH16-48) |
Cartof | Rizoctonioza cartofului Alternarioza cartofului | 0.75-1 l/ha | |
Fasole | 0.75-1 l/ha | ||
Varza | Albumeala cruciferelor (rugina alba la varza) Alternarioza verzei Putregaiul cenusiu la varzoase | 0.75-1 l/ha | de la stadiul de 6 frunze formate pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 16-49) |
Secara | Rugina cerealelor | 0.75-1 l/ha | |
Morcovi | Alternarioza morcovilor Fainarea morcovilor | 0.75-1 l/ha | Se aplica de la stadiul de 9 frunze adevarate formate pana cand 50% in radacini s-au maturat (BBCH16-49) |
Orz | Fuzarioza cerealelor paioase Rugina cerealelor Fainarea cerealelor paioase | 0.75-1 l/ha | |
Dovleac Pepeni Dovlecei | Fainarea cucurbitaceelor Mana cucurbitaceelor Antracnoza cucurbitaceelor Cladosporioza cucurbitaceelor | 0.75-1 l/ha | Se aplica de la 9 frunze formate pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH16-89) |
Grau Triticale | Fuzarioza cerealelor paioase Septorioza cerealelor Rugina cerealelor Fainarea cerealelor | 0.75-1 l/ha | de la inceputul alungirii paiului, pana la sfarsitul infloritului (BBCH 30 - BBCH 69) |
Plante ornamentale Trandafiri Crizanteme Garoafe | Complex boli foliare | 0.75-1 l/ha | in a doua parte a perioadei de vegetatie |
Ceapa | Putregaiul alb al cepei Mana ceapa Alternarioza cepei Rugina cepei | 0.75-1 l/ha | Se aplica de la 4 frunze formate pana in stadiul de 50% frunze aplecate (BBCH14-48) |
Rapita | Putregaiul cenusiu rapita Putregaiul negru rapita Putregaiul alb rapita Alternarioza rapitei | 0.75-1 l/ha | de la inceputul infloritului pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH 60-69) |
Capsun | Fainare capsun Antracnoza sau patarea timpurie | 0.75-1 l/ha | de la aparitia primei inflorescente pana la a doua recoltare (BBCH 51-89) |
Castraveti | Fainarea cucurbitaceelor | 0.75-1 l/ha | de la 9 frunze formate, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) |
Porumb | 0.75-1 l/ha | de la stadiul de alungire a tulpinii de porumb cand internodiile incep sa fie vizibile pana la sfarsitul perioadei de inflorit (BBCH30-69) | |
Broccoli Conopida | Putregaiul cenusiu la varzoase
Alternarioza verzei Albumeala cruciferelor (rugina alba la varza) | 0.75-1 l/ha | de la stadiul de 6 frunze formate pana la formarea completa a inflorescentei (BBCH 16 - 49) |
Ardei | Putregaiul cenusiu al ardeilor
Alternarioza ardeilor Fainarea ardeilor | 0.75-1 l/ha | de la aparitia primei inflorescente, pana cand 80% din fructe s-au maturat (BBCH 16 - 89) |
Salata | Putregaiul alb salata Putregaiul cenusiu Fainarea salatei Rizoctonioza | 0.75-1 l/ha | de la stadiul de 4 frunze formate pana la atingerea marimii formei si consistentei capatanii (BBCH 14-49) |