Drojdie de vin Uvaferm PM recomandata pentru fermentarea vinurilor albe sau roze.
Drojdie rezistenta la rece (6°C) si la un continut de alcool pana la 17%, recomandata pentru fermentarea mustului de vinuri albe sau roze, a borhoturi fermentate la rece sau sampanii in cazul stagnarii fermentarii.
Dozare: in conditii optime 20 g/hl; in cazul fructelor sau strugurilor mucegaite sau intrate in putrefactie 30-50 g/hl; in cazul opririi fermentatiei sau sampanii 50 g/hl
Instructiuni de utilizare: 20 g de drojdie se amesteca omogen in 200 ml apa calda (35-40°C), se lasa 15 min la inmuiat. In acest timp vasul cu amestecul se lasa intr-un vas mai mare cu apa calda pentru a evita scaderea temperaturii amestecului. Adaugarea treptata a amestecului se face in felul urmator: se adauga o cantitate de must in asa fel incat temperatura amestecului sa nu scada mai mult de 8°C, se repeta pana in momentul in care intre amestec si must diferenta de temperatura nu e mai mare de 4°C.