Drojdie de vin Uvaferm CM recomandata pentru fermentarea mustului de vin alb si rosu.
Drojdie rezistenta la rece (10°C)
Este recomandata pentru fermentarea borhotului de tuica sau a mustului de vin alb si rosu in cazul stagnarii fermentarii
Dozare/administrare: in conditii optime 20 g/100 litri; in cazul fructelor sau strugurilor mucegaite sau intrate in putrefactie 30-40 g/100 litri.
Instructiuni de folosire: 20 g de drojdie se amesteca omogen in 200 ml apa calda (35-40°C), se lasa 15 min la inmuiat. In acest timp vasul cu amestecul se lasa intr-un vas mai mare cu apa calda pentru a evita scaderea temperaturii amestecului. Adaugarea treptata a amestecului se face in felul urmator: se adauga o cantitate de must in asa fel incat temperatura amestecului sa nu scada mai mult de 8°C, se repeta pana in momentul in care intre amestec si must diferenta de temperatura nu e mai mare de 4°C.