Bayer Fungicid Sfera 535 SC 5 L

3.164,27 Lei
Sfera 535 SC - fungicid ce combate bolile care pot aparea in culturile de floarea soarelui si sfecla de zahar.
Stoc epuizat
Cod Produs: 101579 Ai nevoie de ajutor? 0752101802
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

 

Sfera 535 SC


Sfera 535 SC este un fungicid cu actiune sistemica si mesostemica, ce combate bolile care pot aparea in culturile de floarea soarelui si sfecla de zahar.

Modul de actiune:
Fungicidul Sfera 535 SC este un produs cu spectru  larg de activitate datorita modului diferit de actiune a celor doua substante active. Trifloxistrobin este o substanta activa strobilurina ce actioneaza mesostemic in plante, este foarte puternic absorbit în stratul ceros al frunzelor si redistribuit atat pe suprafata foliara prin  evapotranspiratie, cât si translaminar în interiorul frunzelor si al celorlalte organe aeriene. Fungicidul are un ciclul de dezvoltare a ciupercii înca din stadiile primare, astfel inhiba germinatia sporilor, creste tubul germinativ si formeaza apresorii. Ciproconazol este a doua substanta activa din compozitia fungicidului si este un triazol ce actioneaza sistemic asigurand  protectia din interior a plantelor. Cele doua substante active au un efect elementar care fac din fungicidul Sfera un produs foarte eficient si foarte bine adaptat pentru aplicarea în strategii antirezistenta. Fungicidul  are o actiune preventiva pe perioada lunga, cat si în anumite situatii cu actiune eradicativa. Fungicidul se va utiliza în tratamente preventive ce se pot efectua la avertizare sau atunci când sunt conditii favorabile pentru dezvoltarea bolilor.Mod de utilizare:

  • Floarea soarelui: Se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,4 l/ha pentru a combate putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria spp.) si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi). Intervalul minim intre tratamente este de 21 zile. Primul tratament se efectueaza in fenofaza de 6-8 frunze ale plantelor, iar urmatorul la inceputul infloririi, atunci cand primele flori ligulate sunt vizibile. Daca se aplica un singur tratament, acesta se face la aparitia distincta a calatidiului. Volum de solutie: 200-400 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 42 zile.

  • Sfecla de zahar: Se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,35 l/ha pentru a combate cercosporioza (Cercospora beticola) si fainarea (Erysiphe betae). Intervalul minim intre tratamente este de 21 zile. Volum de solutie: 200-400 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 42 zile.


Substante active: trifloxistrobin 375 g/l+ciproconazol 160 g/l.
 

Cultura

    Agentul patogen

Doza

Floarea soarelui

     Putregai cenusiu (Botrytis cinerea), Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria spp.), Frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi)

0.4 l/ha

Sfecla de zahar

     Cercosporioza (Cercospora beticola), Fainare (Erysiphae betae)

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri Ora: 09:00-17:00

0752101802 office@biosel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!