Bayer Tratament samanta Prestige Extra 1 L

348,47 Lei
Prestige Extra - insecto-fungicid pentru tratarea tuberculilor de cartof in combaterea gandacului din Colorado, afidelor si rizoctoniozei.
Stoc epuizat
Cod Produs: 104676 Ai nevoie de ajutor? 0752101802
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Prestige ExtraCertificatul de omologare se retrage la data de 19.09.2018 conform prevederilor Regulamentului de punere in aplicare (UE) nr.783/2018, al Comisiei, privind conditiile de aprobare a substantei active imidacloprid. Perioada de gratie acordata expira la data de 19.12.2018.

Prestige Extra este un insecto-fungicid utilizat la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado, a afidelor si a rizoctoniozei.
Prestige Extra are actiune sistemica si in acelasi timp de contact asupra daunatorilor. Imidacloprid, componenta insecticida, formeaza in jurul tuberculilor un halou de protectie prin intermediul caruia se manifesta actiunea de contact asupra insectelor din sol.

Imidacloprid patrunde in mod sistemic in tuberculi si de aici este distribuit in partile aeriene ale plantelor, actionand asupra daunatorilor in timpul perioadei de vegetatie.

Pencicuron, componenta fungicida, are actiune de contact, prevenind infectiile de rizoctonioza care pot avea ca sursa infectioasa samanta utilizata la plantare sau resturile vegetale incorporate in sol.
Substanta activa: Pencicuron 250 gr/litru + Imidacloprid 120 gr/litru

Modul de utilizare:
Prestige Extra se utilizeaza la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado (adulti si larve), afidelor si rizoctoniozei in timpul perioadei de vegetatie.

Perioada de protectie impotriva daunatorilor mentionati este de circa 80 zile de la rasarirea culturii.

Tratamentul tuberculilor se efectueaza concomitent cu plantarea, cu ajutorul instalatiei montate pe masina de plantat. In functie de parametrii de functionare ai instalatiei sunt necesari 40-60 litri solutie pentru un hectar. Necesarul de produs comercial pentru un hectar rezulta din inmultirea dozei necesare pentru o tona de tuberculi cu norma de samanta/ha. La cantitatea rezultata se adauga apa pana la volumul necesar de solutie.

Inainte de inceperea lucrului se efectueaza proba cu apa a instalatiei de aplicare pentru stabilirea parametrilor de functionare ai acesteia. La prepararea solutiei, flacoanele cu Prestige Extra se agita inainte de golirea in rezervorul instalatiei.

Nu se recomanda aplicarea produsului pe banda concomitent cu sortarea, deoarece excesul de umiditate de pe tuberculii tratati, mai ales in lipsa posibilitatilor de uscare a acestora, poate favoriza extinderea infectiilor bacteriene in masa de tuberculi. 

Tuberculii trebuie sa fie bine maturati, cu o buna capacitate de incoltire si vigoare, liberi de bacterioze, viroze, micoze si fara rani. Se va evita tratarea tuberculior care se sectioneaza inainte de plantare, datorita riscului producerii infectiilor bacteriene si a unei vigori mai reduse. Nu se vor trata tuberculii care in urma pastrarii se constata ca au o vigoare slaba.
 

Cultura Cultura Doza
Cartof Gandacul din Colorado      0.5-0.6 litri/tona
Afide in functie de norma de plantare
Rizoctonioza Nu depasiti 180 g/ha
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri Ora: 09:00-17:00

0752101802 office@biosel.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!