Descriere produs
Granstar Super 50 SG
Granstar Super 50 SG este un erbicid selectiv pentru culturile de cereale paioase, indicat in combaterea buruienilor cu frunza lata. Granstar Super este selectiv pentru cerealele paioase, fara implicatii asupra recoltei. Se poate aplica pana la aparitia completa a frunzei stindard. Erbicidul combate buruienile si reduce sursa imburuienare pentru culturile ce urmeaza in rotatie.
Granstar Super poate fi folosit la temperaturi peste 5 °C Celsius. Sub forma de granule solubile imbunatateste dispersia substantei active in solutia de stropit, reduce reziduurile de pe peretii rezervorului, numarul de spalari, cantitatea de apa necesara spalarii asigurand astfel eficacitatea produsului.
Mod de actiune erbicid Granstar Super:
Dupa cateva zile de la tratament, buruienile se ingalbenesc sau inrosesc, se necrozeaza si mor, in 2-3 saptamani de la aplicare.
Doua ore fara ploaie sunt suficiente pentru ca produsul sa fie absorbit de catre plante fara sa fie spalat.
Mod de utilizare erbicid Granstar Super:
Granstar Super se utilizeaza in postemergenta la cerealele paioase in primavara de la infratit pana la aparitia frunzei stindard.
Momentul optim de aplicare este in perioada de crestere activa a buruinilor, respectiv din faza de cotiledoane pana la maxim 6 frunze adevarate.
In conditii de deficit hidric in sol si/sau atmosfera, se recomanda utilizarea adjuvantului Trend in doza de 250 ml/ha. Pentru o combatere superioara a palamidei aplicarea erbicidului se face cand buruiana are maxim 10-15 cm inaltime (rozeta cu 4-6 frunze). Pentru largirea spectrului de buruieni cu frunza lata combatute, Granstar Super se poate amesteca in rezervorul masinii cu erbicide pe baza de 2.4D, dicamba, bromoxinil sau fluroxipir.
Granstar Super asigura o combatere buna a turitei daca este aplicat in faza de 2-3 verticilii. Pentru o combatere superioara a turitei la infestari puternice sau aflata in faze avansate de crestere se recomanda amestecul produsului cu fluroxipir in doza comerciala de 400 ml/ha. Combaterea buruienilor este deosebit de importanta nu numai pentru cultura tratata, dar si pentru culturile urmatoare din cadrul rotatiei mai ales culturile de cartof, sfecla sau floarea soarelui la care combaterea buruienilor cu frunza lata este dificila.
Poate fi utilizat fara restrictii pentru culturile care urmeaza in rotatie (rapita, culturi succesive de porumb si soia).
In caz de compromiterea culturilor de cereale tratate cu Granstar Super, indiferent de cauza, se pot resemana numai cereale de primavara (grau, ovaz, orzoaica) dupa aratura adanca.
Volumul de solutie: 200-400 l/ha.
Numar maxim de tramente pe an: 1.
Compatibilitate:
Granstar Super este compatibil fizic cu majoritatea erbicidelor si fungicidelor utilizate in cereale. Se recomanda totusi sa se verifice compatibilitatea in conditiile specifice de utilizare.
In combinatie cu alte produse se respecta cu strictete recomandarile partenerului de amestec. Evitati amestecul in rezervor cu un numar mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti, regulatori de crestere) care pot determina solutii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amesteca cu produse care au interdictii de aplicare cu acest produs sau in a caror eticheta se preciseaza ca trebuie aplicate singure.
In atentia utilizatorului:
Principal trebuie folosit numai respectand date in prezenta eticheta. Du Pont garanteaza calitatea ridicata a produsului numai daca este aplicat conform indicatiilor din aceasta eticheta. Du Pont nu poate verifica pastrarea, manuirea sau modul de utilizare si de aceea nu poate fi facut raspunzator pentru recoltele slabe, pierderile sau oricare alte pagube determinate de pastrarea incorecta, manuirea, aplicarea sau utilizarea defectuoasa a produsului.
Orice abatere de la conditiile tehnice mentionate poate duce la reducerea partiala sau totala a eficacitatii.
Utilizatorul isi asuma toate riscurile in cazul nerespectarii recomandarilor.
Doza recomandata: 40 grame la hectar.
Spectru de combatere:
-
Buruieni sensibile: Ardeiul broastei (Polygonum persicaria), Ciumafaie (Datura stramonium), Cornaci (Xanthium italicum), Dragavei (Rumex crispus), Grasita (Portulaca oleracea), Hrana vacii (Spergula arvensis), Loboda alba (Chenopodium album), Loboda salbatica (Atriplex patula), Lungurica (Galeopsis tetrahit), Mac rosu (Papaver rhoeas), Macrisul calului (Rumex obtusifolius), Musetel salbatic (Matricaria inodora), Mustar negru (Brassica nigra), Mustar salbatic (Sinapsis arvensis), Palamida (Cirsium arvense), Pungulita (Thlaspi arvense), Ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum), Rocoina (Stellaria media), Romanita (Anthemis spp.), Samulastra de floarea soarelui (Helianthus annuus), Samulastra de rapita (Brassica oleracea), Sugel (Lamium spp.), Stir salbatic (Amaranthus retroflexus), Teisor (Abutilon teophrasti), Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Troscot (Polygonum aviculare), Zamosita (Hibiscus trionum);
-
Buruieni mediu combatute: Doritoare (Veronica hederifolia), Fumarita (Fumaria officinalis), Holera (Xanthium spinosum), Iarba rosie (Polygonum lapathifolium), Turita (Galium aparine), Trei frati patati (Viola arvensis);
-
Buruieni rezistente: Rochita randunicii (Convolvulus arvensis)