Bayer Fungicid Consento 450 SC 100 ML

22,00 Lei
Momentan indisponibil
Cod Produs: Fungicid Consento 450 SC 100 ML Ai nevoie de ajutor? 0752101803
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Consento 450 SC este un fungicid cu actiune sistemica si penetranta pentru combaterea manei la cartof si tomate in camp.

 

Substanta activa: 375 g/litru propamocarb clorhidrat + 75 g/litru fenamidon

Caracteristici:

Consento 450 SC are un mecanism dublu de actiune, sistemic si penetrant. Se caracterizeaza prin actiune preventiva, curativa si antisporulanta asupra ciupercilor patogene care produc mana, eficacitatea sa fiind ridicata chiar daca este aplicat dupa instalarea si declansarea bolii.

Datorita sistemicitatii deosebite a compusului propamocarb clorhidrat, care este absorbit in proportie de 100% in maximum 1 ora de la efectuarea tratamentului, efectul protector al fungicidului se transmite si in organele nou formate.

Mod de actiune: 

Propamocarb clorhidrat reduce dezvoltarea miceliului ciupercii, inhiba formarea zoosporilor si determina germinatia nepatogena a acestora. In planta, propamocarb clorhidrat stopeaza formarea membranei ciupercii, conducand in final la moartea acesteia. Modul de actiune de tip inhibitor multisite face practic imposibila aparitia formelor de rezistenta la acest produs.

Fenamidon are actiune penetranta si distribute translaminara in plante, impiedicand dezvoltarea miceliului, formarea sporangiilor si germinarea sporilor.

Asocierea substantelor active propamocarb clorhidrat si fenamidon, diferite ca mod de actiune, realizeaza un efect sinergic pronuntat ce poate fi observat cu usurinta in conditii de camp datorita eficacitatii foarte bune asupra manei cartofului. 

Mod de utilizare:

Consento 450 SC este omologat pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) la cartof si tomate in camp. Are o eficacitate foarte ridicata si specifica impotriva ciupercilor din grupele Oomycete si Ascomycete.

CARTOF se utilizeaza doza de 2 litri/ha, in 1-3 tratamente preventive pe vegetatie, la interval de 7-12 zile.

In situatia unor conditii extrem de favorabile pentru mana si a existentei unei rezerve infectioase mari, acest interval trebuie redus corespunzator.

In cadrul programului de stropiri, produsul se recomanda a se utiliza in prima parte a perioadei de vegetatie, incepand cu aparitia primului lastar (> 5 cm) pana la maturarea deplina a bacelor.

In primaverile ploioase cand presiune de infectie este mare, Consento 450 SC se recomanda ca prim tratament.

Volumul de solutie este de 200-400 litri/ha.

Timp de pauza pana la recoltare: 7 zile.

Pentru prevenirea aparitiei fenomenului de rezistenta se recomanda utilizarea lui Consento in alternanta cu fungicide din alte grupe chimice, diferite sub aspectul modului de actiune asupra ciupercii.

TOMATE - se utilizeaza doza de 2 litri/ha (0,2%), in 1-3 tratamente preventive, in intervalele de crestere BBCH 21-89, de la primul lastar apical vizibil pana la coacerea deplina.

Intervalul intre doua tratamente este de 7-12 zile.

Timp de pauza pana la recoltare: 3 zile.

Plante tratate: Cartof, Tomate

Boli si Ciuperci combatute: Mana

Cultura

Agent patogen

Doza

Dilutie
Consento
450 SC

Suprafata
acoperita

Timp
de pauza

pana la
consum

Cartof

Mana
(Phytophtora infestans)

2 litri/ha

5 litri/2500 litri apa

2.5 ha

7 zile

Tomate
in camp

Mana
(Phytophtora infestans)

2 litri/ha (0.2%)

5 litri/2500 litri apa

2.5 ha

3 zile


Compatibilitate:

Consento 450 SC este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu cauzeaza fenomene de fitotoxicitate in conditii normale de utilizare.

Este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, dar pentru orice combinatie se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate inainte de utilizare.

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!