Syngenta Fungicid Ortiva Top 1 L

305,00 Lei
Ortiva Top - fungicid ce actioneaza asupra unui spectru larg de boli, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.
In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 101550 Ai nevoie de ajutor? 0752101802
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Ortiva Top



Ortiva Top este un fungicid ce actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.
 

Mod de actiune:

  • Azoxistrobin:

-Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului.
-In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei.
-Activitate preventiva.
-Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.

 

  • Difenoconazol:  

-Blocheaza biosinteza steroizilor in membranele celulare ale fungilor.
-Actiune preventiva si curativa.
-Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.



Recomandari de utilizare: 
-Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
-Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
-Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 2.
-Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala, numar maxim de tratamente 2.
-Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 2.
-Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale, numar maxim de tratamente 2.
-Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 3.
-Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
-Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa, numar maxim de tratamente 2.
-Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
-Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate, numar maxim de tratamente 3.
-Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare, numar maxim de tratamente 3.
-Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului, numar maxim de tratamente 3.
-Ceapa verde: 5 frunze adevarate, numar maxim de tratamente 3.
-Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala, numar maxim de tratamente 2.

Doza: 1 l/ha (indiferent de cultura)

Substanta activa: 200 g/l Azoxistrobin, 125 g/l Difenoconazol.

Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie.
La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

Cultura

Agentii
patogeni

combatuti 

Volum
apa

min-
max
(l/ha) 

Interval
intre 

tratam
ente 

(min)
(zile) 

 Timp
pauza

pana la
recoltare

(zile) 

Tomate,
Vinete
(sere si solarii) 

Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare 

500-
1500
litri

      8-10

          3

Ardei

Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare

500-
1500
litri

       10

          3

Fasole verde
(camp) 

Fainare
Mana 

300-
1200
litri

       12

          7

Varza,
Varza de Bruxelles
(camp) 

Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Patarea neagra
a frunzelor 

200-
600
litri

        14

           21

Morcovi,
Pastarnac,
Patrunjel
(camp) 

Alternarioza
Fainare
Putregaiul alb

200-
600
litri

        14

           14

Hrean,
Ridichii
(camp)

Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba 
Patarea neagra

200-
600
litri

        14

           14

Conopida,
Broccoli 
(camp) 

Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba 
Patarea neagra

200-
600
litri

       14

         14

Telina
(camp, sere
si solarii)

Septorioza
Putregaiul alb
Făinare

200-
1000
litri

       14

         14

Dovlecei,
Castraveti
(camp, sere
si solarii) 

Patarea cafenie
Fainare

500-
1500
litri

       10

          3

Praz (camp)

Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugină

200-
1000
litri

       12

         21

Salata (camp)

Cercosporioza
Mana salatei
Putregaiul alb
Patarea neagra
a frunzelor

300-
1200
litri

        7

          14

Ceapa,
Ceapa din arpagic,
Usturoi

Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina

300-
600
litri

        14

          14

Ceapa verde
(camp)

Alternarioza
Mana
Pătarea cafenie
Rugina

300-
600
litri

        10

          7

Mazare
(camp)

Antracnoza
Fainare
Mana
Pătarea alba

300-
1200
litri

        14

         14

Capsun,
Zmeura
(camp, sere
si solarii)

Antracnoza
Fainare
Pătarea alba

300-
1200
litri

         7

          3

Pepene
galben/verde
(camp, sere
si solarii) 

Patarea cafenie
Fainare

500-
1500
litri

         8

          3

Scrie un review


Suport clienti Luni-Vineri Ora: 09:00-17:00

0752101802 office@biosel.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!