Fungicid Ortiva Top 1 L


    Syngenta
  • Producător: Syngenta
  • Cod produs: Fungicid Ortiva Top 1 L
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 370,60 Lei

  • Fără TVA: 340,00 Lei

Caracteristici:
Ortiva Top actioneaza asupra unui spectru larg de boli, preventiv si curativ, prin activitate de contact, translaminara in planta si sistemica, fiind recomandat sa se utilizeze in culturile legumicole.

Substanta activa: 200 g/l Azoxistrobin, 125 g/l Difenoconazol.

Mod de actiune:

Azoxistrobin:
-Actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului.
-In principal, intervine in ciclul biologic al ciupercii, in timplul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei.
-Activitate preventiva.
-Preluare graduala si activitate sistemica locala in frunze.

Difenoconazol
:  
-Blocheaza biosinteza steroizilor in membranele celulare ale fungilor.
-Actiune preventiva si curativa.
-Actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.

Recomandari de utilizare
-Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
-Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 3.
-Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat, numar maxim de tratamente 2.
-Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala, numar maxim de tratamente 2.
-Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 2.
-Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale, numar maxim de tratamente 2.
-Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale, numar maxim de tratamente 3.
-Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
-Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa, numar maxim de tratamente 2.
-Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor, numar maxim de tratamente 3.
-Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate, numar maxim de tratamente 3.
-Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare, numar maxim de tratamente 3.
-Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului, numar maxim de tratamente 3.
-Ceapa verde: 5 frunze adevarate, numar maxim de tratamente 3.
-Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala, numar maxim de tratamente 2.

Doza: 1 l/ha (indiferent de cultura)

Intervalul dintre tratamente se adaptateaza in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. La aplicarea in spatii protejate, se va evita efectuarea tratamentului in conditii de temperatura si umiditate relativa extreme. (foarte ridicate).

Cultura Agentii
patogeni
combatuti 
Volum
apa

min-
max
(l/ha) 
Interval
intre 

tratam
ente 

(min)
(zile) 
 Timp
pauza

pana la
recoltare

(zile) 
Tomate,
Vinete
(sere si solarii) 
Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare 
500-
1500
litri
      8-10           3
Ardei Putregaiul cenusiu
Mana
Patarea cafenie
Alternarioza
Fainare
500-
1500
litri
       10           3
Fasole verde
(camp) 
Fainare
Mana 
300-
1200
litri
       12           7
Varza,
Varza de Bruxelles
(camp) 
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba
Patarea neagra
a frunzelor 
200-
600
litri
        14            21
Morcovi,
Pastarnac,
Patrunjel
(camp) 
Alternarioza
Fainare
Putregaiul alb
200-
600
litri
        14            14
Hrean,
Ridichii
(camp)
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba 
Patarea neagra
200-
600
litri
        14            14
Conopida,
Broccoli 
(camp) 
Albumeala cruciferelor
Alternarioza
Fainare
Mana
Putregaiul alb/negru
Patarea alba 
Patarea neagra
200-
600
litri
       14          14
Telina
(camp, sere
si solarii)
Septorioza
Putregaiul alb
Făinare
200-
1000
litri
       14          14
Dovlecei,
Castraveti
(camp, sere
si solarii) 
Patarea cafenie
Fainare
500-
1500
litri
       10           3
Praz (camp) Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugină
200-
1000
litri
       12          21
Salata (camp) Cercosporioza
Mana salatei
Putregaiul alb
Patarea neagra
a frunzelor
300-
1200
litri
        7           14
Ceapa,
Ceapa din arpagic,
Usturoi
Alternarioza
Mana
Patarea cafenie
Rugina
300-
600
litri
        14           14
Ceapa verde
(camp)
Alternarioza
Mana
Pătarea cafenie
Rugina
300-
600
litri
        10           7
Mazare
(camp)
Antracnoza
Fainare
Mana
Pătarea alba
300-
1200
litri
        14          14
Capsun,
Zmeura
(camp, sere
si solarii)
Antracnoza
Fainare
Pătarea alba
300-
1200
litri
         7           3
Pepene
galben/verde
(camp, sere
si solarii) 
Patarea cafenie
Fainare
500-
1500
litri
         8           3

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Syngenta